top of page

Hos Klarvy ögonklinik gör vi medicinska polikliniska operationer kring ögat. Vi opererar och behandlar till exempel blåsor, cystor, vårtor och andra hudförändringar i området runt ögat som på olika sätt är en medicinsk risk eller hindrar din syn.

Ögats yttre delar

Polikliniska operationer

Patient och vårdpersonal ögonvård
Hur vet jag om mitt besvär är medicinskt?

Du behöver inte ha remiss från läkare eller optiker för att kontakta oss för en bedömning. Upplever du besvär i huden kring ett eller båda dina ögon kan du höra av dig till oss via chatt, e-post eller telefon direkt för rådgivning. Du kan också boka en undersökning och få träffa en läkare på vår ögonmottagning.

Vård på uppdrag av Region Skåne

Klarvy är en ögonklinik som arbetar på uppdrag av Region Skåne. När du söker vård hos oss av medicinska orsaker fungerar ditt besök här precis likadant som hos regionens egna mottagningar. Dina besök noteras i din journal precis som vanligt, besöket kostar varken mer eller mindre och högkostnadskort gäller. Vårt fokus är rätt vård för dig.

Förberedelser

1

På operationsdagen är det viktigt att du har duschat före ditt besök och att de kläder du har på dig är rena. Du behöver också ta av alla smycken innan du duschar och inte ta på dem igen efter duschen. Vid operationen kan du inte heller bära smink eller lösögonfransar.

Operationen

2

För en poliklinisk operation krävs i regel endast lokalbedövning. Själva ingreppet tar runt 20 minuter, beroende på vad du ska göra, och du behöver i regel avsätta runt 30-60 minuter för hela besöket.

Eftervård

3

Efter din operation är det viktigt att du inte rör vid eller tvättar ögat under läkningstiden. Ha gärna paracetamol hemma ifall du skulle få lite ont när bedövningen släpper. Vid din operation bokar vi också ett återbesök för att ta bort dina stygn. Skulle du uppleva blödningar, tilltagande smärta, att svullnad eller rodnad inte lägger sig ska du kontakta oss så fort du kan så att du kan få råd och eventuell kompletterande behandling.

Så funkar en
poliklinisk operation

Vilken typ av hudförändring du har och vilken operation du ska få avgör hur din process kommer att se ut. Gemensamt är att du alltid får undersökning före operationen och efteråt får du råd för eftervård. Vi är med dig hela vägen och svarar på de frågor som kan dyka upp.

Kvinna på vandring
bottom of page